PLES
Sodobni Ples
Urili se bomo skozi različne vaje za koordinacijo, gibljivost in moč, ki bazirajo na fluidnosti in mehkobi giba. Skozi improvizacijo se bomo posvečali raziskovanju različnih načinov in kvalitet gibanja, ki nam jih omogoča naše telo. Ozaveščali bomo zavedaje lastnega telesa v odnosu do sebe, prostora in naših soplesalcev. Vabljeni vsi željni aktivnega raziskovanja gibanja in premogovanja gibalno-ekspresivnih izzivov.
SREDA 19.30
Plesno-gibalna meditacija
Prek gibanja sprostimo napetosti in začutimo telo, ter se popolnoma prepustimo svobodi izražanja. Mirovanje in dihanje nas popeljeta v trenutek tukaj in zdaj, ko smo res prisotni in odprti zaznavam. Izhajamo iz različnih tematik- arhetipi, mitologija, pravljice, iz katerih se porajajo različne kvalitete, lastnosti, ki jih raziskujemo. Plesno znanje ni potrebno.
Sodobni ples za seniorje -Plesno jutro
Glavno vodilo plesnih ur za starejše je telesu prijazno gibanje v okviru lastnih zmožnosti in uživanje v plesno-gibalnem izražanju. Posvečamo se vajam za uglaševanje s telesom, izboljšanje gibljivosti, ravnotežja in koordinacije. Razvijamo ustvarjalnost, iščemo mehkobo in fluidnost giba, vaje postopoma razvijamo in nadgrajujemo. TOREK 9.30